Laden...

10 november: Mini Symposium "De moed om vrijuit te denken"

2 november 2017 De werkgroep Franeker Reformatiestad nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij een door haar georganiseerd minisymposium met als thema' "De moed om vrijuit te denken"....

Zoekresultaten

Wordt geladen...

10 november: Mini Symposium "De moed om vrijuit te denken"

2 november 2017

De werkgroep Franeker Reformatiestad nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij een door haar georganiseerd minisymposium met als thema' "De moed om vrijuit te denken".  Het symposium vindt plaats op vrijdag 10 november a.s. van 14.30 - 17.30 uur in Grand Café de Doelen op de Breedeplaats te Franeker.

In april 2017 heeft Franeker de titel ‘Europese Stad van de Reformatie’ ontvangen op grond van haar geschiedenis. Al aan het begin van de 16e eeuw waren er mensen die een eigen opvatting over hun geloof en leven stelden boven die van de kerk, waartoe iedere burger behoorde. Onder hen vormden de dopers een actieve beweging. De eerste berichten hierover dateren van rond 1520. Later die eeuw kreeg Franeker nadat Friesland onder Willem van Oranje protestants werd een universiteit in de stad. Beide ontwikkelingen getuigen van een identiteit van de stadsbewoners, die zich karakteriseert in zelf en vrijuit denken.

Het minisymposium op 10 november besteedt aandacht aan Franeker als universiteitsstad in de geschiedenis, maar ook in het heden en aan die identiteit van vrijuit denken die zich nog steeds manifesteert. Sprekers op het symposium zijn Eduard van Zuijlen, burgemeester van Franekeradeel en Michiel van Bussel en Lodewijk Nell, beide van de Franeker Kunst Stichting. Het symposium staat onder leiding van dagvoorzitter Lútsen Kooistra. Na de inleiding van beide sprekers, die zal uitmonden in een stelling, is er ruimte voor dialoog. Afsluitend is er een rondleiding door de Martinikerk, door Johan Oudendag. Na deze rondleiding kan het gesprek worden voortgezet bij een borrel in De Doelen.

De toegang is gratis.   Koffie is voor rekening van de organisatie. Als u na afloop een borrel drinkt is dat voor eigen rekening.

Logo_Reformationsstadt_RGB  web

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel