Laden...

Bouw Saakstra's Brege heeft vertraging

16 maart 2017 De nieuwe Saakstra’s Brege wordt later opengesteld. De vervanging van de bestaande brug heeft uitloop vanwege een nieuwe constructiewijze. Hierdoor is meer tijd nodig...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Bouw Saakstra's Brege heeft vertraging

16 maart 2017

De nieuwe Saakstra’s Brege wordt later opengesteld. De vervanging van de bestaande brug heeft uitloop vanwege een nieuwe constructiewijze. Hierdoor is meer tijd nodig gebleken voor onderzoek en engineering om het proces goed en veilig te laten verlopen. Volgens de nieuwe planning is de nieuwe brug eind april definitief gereed en klaar voor het nieuwe vaarseizoen.

Aannemer DVJ uit Joure heeft na de aanbesteding een verzoek bij de gemeente ingediend voor een andere werkmethodiek. Door deze wijziging bleek meer tijd nodig in de voorbereidende onderzoeksfase. De gemeente heeft ingestemd met deze alternatieve constructiewijze die hierdoor binnen het budget blijft, maar wel een vertraging in de opleveringsdatum betekent. De aannemer verwacht dat de brug uiterlijk 28 april a.s. in gebruik kan worden genomen.

Vaste brug
De bestaande Saakstra’s Brêge wordt momenteel vervangen door een vaste brug die geschikt is voor de kleine recreatievaart. Hierdoor is de stad vanaf dit voorjaar altijd en zonder wachttijd toegankelijk. De brug is de derde in de reeks bruggen die zijn vernieuwd in Franeker; in mei vorig jaar werd de nieuwe Oosterpoortsbrug geopend en eind oktober werd de nieuwe Stationsbrug weer opengesteld voor al het verkeer.

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel