Laden...

Feestelijke afronding Franeker Waddenpoort op 14 juli

12 juli 2017 Komend weekend viert Franeker feest! Op vrijdagavond 14 juli wordt afgetrapt met de feestelijke eindafsluiting van het programma Franeker Waddenpoort. De afgelopen jaren...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Feestelijke afronding Franeker Waddenpoort op 14 juli

12 juli 2017

Komend weekend viert Franeker feest! Op vrijdagavond 14 juli wordt afgetrapt met de feestelijke eindafsluiting van het programma Franeker Waddenpoort. De afgelopen jaren is hard gewerkt om van Franeker een echte Waddenpoort te maken en de stad beter bereikbaar te maken over land én water. De projecten zijn afgerond; reden voor feest! De gemeente en de organisatie van het Oldtimer & Schepen Festival hebben de krachten gebundeld en presenteren een weekend bol van activiteiten. Om samen met bewoners, ondernemers én de omgeving de afronding van Franeker Waddenpoort te vieren!

De gemeente Franekeradeel heeft de afgelopen drie jaar samen met de provincie Fryslân - het voormalige Friese Merenproject - ondernemers en bewoners gewerkt aan het programma Franeker Waddenpoort. Met dit project is de stad beter bereikbaar en zichtbaar geworden over land én water en vormt het een belangrijke toegangspoort in het Friese Waddengebied. Zo kreeg de Ster van de Elfsteden een nieuwe Stationsbrug en Saakstrabrug en werd de Oosterpoortsdam vervangen door de Oosterpoortsbrug. Ook zijn er langs de bolwerken nieuwe aanlegplaatsen gecreëerd voorzien van de nieuwste watersportvoorzieningen. Met gepaste trots tonen de gemeente Franekeradeel en de provincie Fryslân dit weekend het eindresultaat!

Feestelijke eindafsluiting
Komende vrijdag vinden tussen 18.45 en 19.45 uur diverse activiteiten plaats waaronder een demonstratie van kanovereniging Onder de Wadden en een spectaculaire show door de flyboarders van Hydro Flight Nederland in de gracht nabij de Turfkade. Rond de klok van 19.30 uur varen wethouder Bekkema en gedeputeerde Schrier voorop in een vlootschouw van oldtimerboten door de Oosterstadsgracht. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de festiviteiten aanwezig te zijn. Ook op zaterdag en zondag vinden er vele activiteiten plaats. Kijk voor het volledige programma op https://www.franeker.frl/evenementen/oldtimer-schepen-festival-koopzondag/.

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel