Laden...

Hernieuwde fietsbrug Ypeysingel feestelijk geopend

1 december 2017 Vanmiddag heeft wethouder Joop Bekkema de fietsbrug over de Krommegracht feestelijk geopend, samen met de bijna-jarigen Demi en Danique uit de buurt. De heer Bekkema knipte...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Hernieuwde fietsbrug Ypeysingel feestelijk geopend

1 december 2017

Vanmiddag heeft wethouder Joop Bekkema de fietsbrug over de Krommegracht feestelijk geopend, samen met de bijna-jarigen Demi en Danique uit de buurt. De heer Bekkema knipte het symbolische lint door waarna Demi en Danique als eerste de brug over mochten fietsen.

De fietsbrug moest na jaren van trouwe dienst vervangen worden. Het werk is uitgevoerd door aannemingsbedrijf De Boer & De Groot uit Harlingen. Volgens wethouder Bekkema heeft de gemeente niet alleen kwalitatief goede bruggen laten plaatsen, maar ook hele mooie bruggen. Hij refereerde daarmee niet alleen aan deze brug, maar ook aan drie andere bruggen rondom het centrum.

Buurtvereniging It Stiselplak had iedereen, jong en oud, uitgenodigd om bij de opening van de brug aanwezig te zijn. Wie dat wilde, kon op de fiets komen, om na Demi en Danique de brug ook in gebruik te nemen. Er waren tientallen mensen op de feestelijkheden afgekomen. Na afloop was er voor iedereen koffie en thee met wat lekkers in buurthuis De Stiselpot.

Opening fietsbrug - web

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel