Laden...

InsideOut Franeker wint bonus voor mienskipsproject

22 september 2017 Vijf initiatieven uit de mienskip ontvingen donderdagavond 21 september een bonus van € 2018,-- De cheques werden uitgereikt tijdens het ‘2018 café’...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

InsideOut Franeker wint bonus voor mienskipsproject

22 september 2017

Vijf initiatieven uit de mienskip ontvingen donderdagavond 21 september een bonus van € 2018,-- De cheques werden uitgereikt tijdens het ‘2018 café’ van Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018).   Bonus De winnaars werden gekozen uit maar liefst 106 projecten ‘fan ûnderen op’. Deze projecten ontvingen in juni subsidie uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Met het IMF helpt de provincie initiatieven uit de mienskip uit te voeren. De winnende projecten sluiten aan bij de doelen van LF2018. Om die reden ontvingen ze de bonus van € 2018,-.   De winnaars zijn:   • Eb en vloed, Noordoost Fryslân • Roerige tiden yn Smellingerlân, Zuidoost Fryslân • Kom op Verhaal, Friese Waddeneilanden • InsideOut Franeker, Noordwest Fryslân • Sjen yn it tsjuster, Zuidwest Fryslân

Regio Noordwest Fryslân

Winnaar: InsideOut Franeker

Stichting Panorama- Fryslân wil een bijzonder project realiseren in het kader van Culturele Hoofdstad 2018. Kernwoorden zijn cultuur, zorg, mienskip samenwerking en zingeving. Als het project klaar is kunnen bezoekers vanaf het voorjaar van 2018 op het terrein van landgoed Groot Lankum in Franeker genieten van een geschilderd panorama, met muziek en projecties, gemaakt door mensen uit de psychiatrie. De stichting is een gelegenheidsbestuur dat de handen in een heeft geslagen om ervoor te zorgen dat de mensen die gebruik maken/maakten van de psychiatrie, een mooie zinvolle bijdrage kunnen leveren aan Culturele hoofdstad. Het doel is dat deze mensen zich weer deel van een mienskip gaan voelen. Dit project biedt hen de mogelijkheid om mee te praten, mee te denken en mee te schilderen en daar les in te krijgen, muziek te maken of op het podium te staan tijdens een van de concerten. De stichting streeft naar een wordingsproces waarin wisselwerking tussen professionele kunstenaars en cliënten centraal staat. Het eindresultaat zal artistiek van een hoge kwaliteit zijn. Als het volledige programma kan worden gerealiseerd kunnen er enkele honderden mensen mee doen, cliënten, naasten en medewerkers van de GGZ-F en vrijwilligers. Met de quotes die zullen worden geprojecteerd zullen bezoekers kennis kunnen nemen van de leefwereld van mensen uit de psychiatrie. Een ander doel is om een duurzaam veranderingsproces op gang te brengen bij de bezoekers t.a.v. het vreemde en de vreemdeling (de-stigmatisering). In dit kader wordt er ook samengewerkt met de Stichting Samen Sterk zonder Stigma. Bij de voorbereiding worden veel mensen betrokken in gespreksgroepen en op thema avonden op allerlei plaatsen in Friesland.

Wint omdat:

InsideOut een project is dat gewaagd is, origineel is en toch soms ook wat beladen kan zijn. Aan LF2018 mag iedereen meedoen, telt iedereen volwaardig mee en zijn alle bijdragen waardevol. InsideOut laat dat zien. Kwetsbare mensen krijgen een prachtig handvat aangereikt om onderdeel te zijn van de maatschappij. We zijn er trots op dat LF2018 daarvoor een podium mag bieden.

Ben je benieuwd naar de andere 4 prijswinnaars?
Bekijk dan de volledige beschrijving hier: 2017-09-22 Beschrijving mienskipsprojecten (pdf)

Iepen Mienskipsfûns weer open

Het Iepen Mienskipsfûns is weer open voor aanvragen. Inwoners kunnen nog tot en met 13 oktober 2017 subsidie aanvragen voor hun projectidee. Voorwaarde is een goed idee om de leefbaarheid in hun dorp, stad of regio te verbeteren. Meer informatie over het IMF en het aanvragen van subsidie is te vinden op www.streekwurk.frl/IMF. 

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel