Laden...

Johannes Hibma en Fetje Koornstra diamanten bruidspaar

9 november 2017 Donderdag 9 november vierden Johannes Hibma en Fetje Koornstra hun 60 jarig huwelijksfeest. Burgemeester Eduard van Zuijlen feliciteerde het echtpaar met dit diamanten...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Johannes Hibma en Fetje Koornstra diamanten bruidspaar

9 november 2017

Donderdag 9 november vierden Johannes Hibma en Fetje Koornstra hun 60 jarig huwelijksfeest. Burgemeester Eduard van Zuijlen feliciteerde het echtpaar met dit diamanten huwelijk bij hen thuis. Johannes Hibma is een zoon van Klaas Hibma en Sjoukje Tijsma en geboren op 25 september 1932 te Peins. Fetje Koornstra is een dochter van Jelle Koornstra en Gooitske Oosterhuis en geboren op 12 augustus 1933 te Lemmer.

 Johannes en Fetje traden op 9 november 1957 in het huwelijk. Ze zijn de ouders van Klaas en Jelle. Op 7 mei 1960 werd zoon Klaas geboren en op 20 april 1967 zoon Jelle. Zij betrokken na het huwelijk een woning op de Evertsybesmastrjitte 34 te Tzummarum. Ze zijn zeer honkvast, hier wonen ze nu nog steeds naar tevredenheid.

Tijdens zijn jeugd verhuisde Johannes van Peins naar Makkum waar hij opgroeide als zoon van een middenstander in melkproducten. In militaire dienst behaalde Johannes het groot rijbewijs voor bus en vrachtwagen. Na een kort dienst verband als buschauffeur werd hij vrachtwagenchauffeur bij de Vries in Makkum. Een aantal jaren later kwam hij in dienst bij Althuisius in Tzummarum als internationaal chauffeur. Bij Althuisius bleef hij tot zijn pre pensioen in dienst. Tijdens het dienstverband heeft Johannes de onderscheiding ambassadeur van de weg gekregen.

In 1991 is Johannes met pre pensioen gegaan. Het bestaan van internationaal chauffeur liet weinig ruimte voor hobby’s, maar de eigen boot is niet alleen een vorm van ontspanning maar een goed bootbezitter heeft de boot als ont- en inspanning het onderhoud aan de boot heeft Johannes bezig gehouden. De weekenden en vakanties werden op de kruiser en het water doorgebracht. Tijdens haar jeugd verhuisde Fetje via Harlingen naar Makkum als dochter van een visserman. Door de grote van het gezin werd Fetje al vroeg ingezet om thuis te helpen in de huishouding waardoor verder studeren na de lagere school er niet in zat. Later heeft zij, twee jaar als au-pair bij een Nederlands gezin in Engeland gewerkt.

Na het huwelijk gingen ze wonen in Tzummarum, Fetje verzorgde de huishouding en de opvoeding van Klaas en Jelle. Er was altijd iemand thuis als je thuis kwam en er mocht veel. Fetje had ook nog een baantje als hulp in de huishouding. Er was ook ruimte om vrijwilligerswerk te doen. Ook nu nog is Fetje nog vrijwilligster in Nij Bethanië. Met ingang van het pensioen van Johannes was het in het huishouden wel even wennen. Johannes was onderweg gewend om zich zelf te redden en op zich zelf. Fetje was gewend thuis de meeste beslissingen te nemen en veel mensen om zich heen te hebben. Eerst was er de verdeling boot-thuis, later hebben ze weer een evenwicht gevondenen en runnen nu beiden de huishouding.

60 jarig huwelijk 9 november web

foto: Joachim de Ruijter

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel