Laden...

Kinderen brengen burgemeester Van Zuijlen ontbijtje in stadhuis

9 november 2017 Franekeradeel geeft goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt Vanochtend brachten 24 kinderen van de Staetlânsskoalle in Tzum een ontbijtje bij burgemeester...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Kinderen brengen burgemeester Van Zuijlen ontbijtje in stadhuis

9 november 2017

Franekeradeel geeft goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Vanochtend brachten 24 kinderen van de Staetlânsskoalle in Tzum een ontbijtje bij burgemeester Eduard van Zuijlen in het stadhuis. In de Trouwzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Hierbij ontbijten ruim 550.000 kinderen samen gezond op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Eduard van Zuijlen onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Het ging niet alleen over het ontbijt. De kinderen vroegen de burgemeester het hemd van het lijf, zo kwamen ze erachter dat de burgemeester eigenlijk alles wel lust, maar dat pasta, (spaghetti) een lievelingskostje is. En dat hij overdag het liefst een pak draagt maar thuis ook spijkerbroeken of zelfs soms een overall.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het einde van het ontbijt betaalde burgemeester Eduard van Zuijlen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’.
Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit alle groepen van de Staetlânsskoalle namen de cheque met een bedrag van €250 in ontvangst. Burgemeester Van Zuijlen kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het ontbijt met kinderen is een plezierige taak om de dag mee te beginnen, extra leuk was om hen ook nog even wegwijs te maken in dit prachtige stadhuis en een stukje geschiedenis mee te geven”

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

00 schoolontbijt  web

foto: Joachim de Ruijter

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel