Laden...

Ochtendregen deert goed bezochte Open Monumentendag niet

11 september 2017 Ondanks de wat mindere weervoorspelling kan het bestuur van Open Monumentendag Franekeradeel terugblikken op een zeer geslaagde editie van 2017. Dit jaar was het thema...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Ochtendregen deert goed bezochte Open Monumentendag niet

11 september 2017

Ondanks de wat mindere weervoorspelling kan het bestuur van Open Monumentendag Franekeradeel terugblikken op een zeer geslaagde editie van 2017. Dit jaar was het thema “Boeren, Burgers en Buitenlui” waarmee met de lezing op vrijdagavond werd ingespeeld. De lezing “Ontwikkelingen in het Zuivelbedrijf in Fryslân” door Henk Dijkstra  -directeur van het Landbouwmuseum- was druk bezocht.

Ook de diverse activiteiten op de zaterdag waren goed bezocht. “We waren even bang dat de vaartochten letterlijk en figuurlijk  in het water zouden vallen door de wat mindere weersvoorspelling, maar niets bleek minder waar.  De mensen stonden al voor de openingstijd te wachten om een kaart te bemachtigen” aldus voorzitter Lia Kolk.

Ook de gratis entree kaarten voor de diverse musea vonden gretig aftrek. Het opengestelde Geuzengat met vernieuwde toegang, de theekoepels, de Quilt demonstratie, het fluitorkest, en de “tussen Kunst & Kitsch” variant werden allen goed bezocht.

In de officiële opening memoreerde voorzitter Lia Kolk dat het dit jaar de laatste Open Monumentendag Franekeradeel is.  Volgend jaar hoopt het bestuur op volle kracht door te zetten in Waadhoeke verband. Nieuwe leden met een voorliefde voor historie zijn dan ook welkom. Ook samenwerken staat hoog in het vaandel van OMD, niet naast elkaar maar met elkaar!

Al met al kijken we met een tevreden gevoel op de Open Monumentendag van dit jaar!

00 OMD

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel