Laden...

Schuif aan! Praat mee over de toekomst van Fryslân

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Schuif aan! Praat mee over de toekomst van Fryslân

12 juni 2017

In wat voor Fryslân wilt u in 2030 wonen, werken, recreëren, kortom: leven? Vanaf 20 juni vinden de Omgevingslabs over het Friese platteland plaats. U wordt van harte uitgenodigd om hierin mee te doen. Meld u aan voor één van de vier Omgevingslabs; op donderdag 22 juni is er een omgevingslab in Franeker.

Wat is een omgevingslab?

In een Omgevingslab gaan inwoners, ondernemers en experts samen met gemeenten, provincie en Wetterskip Fryslân onderzoek doen naar de toekomst van onze leefomgeving. Daarnaast is het omgevingslab ook een plaats om te experimenteren en van elkaar te leren.

Waar hebben we het over?

Hoe gaan gebruiksfuncties in ons landelijke gebied in de toekomst samen met de kwaliteiten van dat landelijk gebied: de omgevingskwaliteit. Samen onderzoeken we de ontwikkelingen on het Friese platteland, waar deze ontwikkelingen mogelijk toe leiden en welke keuzes we nu zouden moeten maken. Onderwerpen zoals klimaatverandering,  landbouw, biodiversiteit, recreatie-ontwikkeling, landschapskwaliteit en cultuurhistorie komen daarbij aan bod. Afzonderlijk, maar vooral ook over hoe deze onderwerpen met elkaar samenhangen.

Meepraten?

U bent van harte welkom bij deze vier regiobijeenkomsten:

  • Regio Zuidoost - Drachten - dinsdag 20 juni
  • Regio Noordoost - Dokkum - woensdag 21 juni
  • Regio Zuidwest - Sneek - donderdag 22 juni
  • Regio Noordwest - Franeker - Donderdag 22 juni

Meld u aan op omgevingslab.nl

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel