Laden...

Evenementen

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Evenementen

In de gemeente Franekeradeel zijn regelmatig evenementen. Landelijke en lokale tradities, eenmalige en jaarlijks terugkerende (sport)evenementen, maar ook verschillende stads- en dorpsfeesten. We lichten er een paar uit, de rest vindt u in de evenementenkalender.  De kalender staat soms vol en soms staat er niets. Dit komt omdat de evenementen een paar weken voordat het begint op de website gezet worden. Ook worden alleen de grotere evenementen genoemd waar een vergunning voor nodig is. Wilt u meer evenementen bekijken dan kunt u terecht op de evenementenkalender van www.destervandeelfsteden.nl

PC
Elk jaar op de 5e woensdag na 1 juli wordt de grote kaatswedstrijd te Franeker gehouden op het roemrijke Sternse Slotland (in de volksmond Sjûkelân), historische grond waar eens het Sjaerdemaslot stond. 
 

Van de meer dan 600 kaatswedstrijden die jaarlijks onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) (link wordt in een nieuw venster geopend) worden gespeeld, geldt de PC als meest aansprekende. Het winnen van de PC is voor een kaatser het hoogst bereikbare. Uit het winnende partuur wordt de beste speler tot koning van de PC uitgeroepen, waarna de voorzitter van de PC hem de oude koningsbal (sinds 1883) omhangt.

Agrarische Dagen
Iedere derde donderdag van september is het raak in Franeker: het is het begin van de Agrarische Dagen (link wordt in een nieuw venster geopend). Vier dagen feest voor jong en oud, voor iedereen in Franeker en uit de wijde omtrek.

Evenementenvergunning
Wilt u een evenement organiseren? Dan kan het zijn dat u daar een evenementenvergunning voor nodig heeft.

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel