Laden...

Parkeren in Franeker

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Parkeren in Franeker

Betaald parkeren

Wilt u parkeren in de binnenstad van Franeker? Tussen 10.00 uur en 18.00 uur (’s zaterdags tot 17.00 uur) en op koopavonden (regulier: vrijdagavond) betaalt u voor parkeren op de parkeerplaatsen met parkeerapparatuur.
Voor het parkeren aan de randen van de binnenstad betaalt u € 0,55 per uur. De maximum parkeerduur is hier 4 uren. In en rond het centrum mag maximaal 2 uren worden geparkeerd tegen een tarief van € 1,10 per uur.

Er wordt gebruik gemaakt van Dip & Go parkeren en Mobiel-/bel parkeren:

Mobiel/bel parkeren en
Dip & Go (met pinpas) parkeren

 

Parkeren voor vergunninghouders

Op plaatsen waar een “P-bord voor vergunninghouders”  staat, mogen alleen vergunninghouders parkeren. Dit geldt 24 uur per dag!

Gratis (lang)parkeren

Wilt u gratis of langer dan 4 uur parkeren? Parkeert u dan op het parkeerterrein aan de Leeuwarderweg (Bloemketerp) of het parkeerterrein aan de Hertog van Saxenlaan.
Beide parkeerterreinen zitten op slechts enkele minuten lopen van de binnenstad. Tot 10.00 uur en 's avonds (behalve op de koopavond) kunt u gratis parkeren in de binnenstad.

Parkeren op parkeerterrein Leeuwarderweg; hoe werkt dat?

Op het voorste deel kunt u maximaal 1,5 uur parkeren met een parkeerschijf. Dit gedeelte van het parkeerterrein is namelijk blauwe zone.  U herkent dit aan de blauwe lijnen. De blauwe zone geldt van ma t/m za van 08.00 tot 21.00 uur. Buiten deze tijden mag u langer en zonder parkeerkaart op dit gedeelte van het terrein parkeren. Op het achterste deel kunt u  langer dan 1,5 uur parkeren. Hier liggen 145 langparkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren met het centrum op loopafstand!

Kaart parkeerzones

Kaart parkeertarieven Franeker 1-1-2016 (pdf opent in een nieuw venster)

Nadere informatie

Wilt u meer informatie over het parkeerbeleid? Dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 14 0517. U kunt ook mailen naar info@franekeradeel.nl .

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel