Laden...

Afval en milieu

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Afval en milieu

U kunt op verschillende manieren uw afval kwijt aan de gemeente. Het huishoudelijke afval wordt elke week opgehaald. De ene week wordt het restafval (de grijze container) opgehaald en de andere week het groente, fruit en tuinafval (gft, de groene container)

Milieustraat: afvalpunt voor diverse afvalstoffen

Hier kunt u afval brengen dat niet in de grijze of groene container hoort of afval dat de gemeente niet bij u ophaalt zoals bouw- en sloopafval en klein chemisch afval (kca).

Adres:
Morsestraat 4 te Franeker (industrieterrein West)

Geopend:
maandag t/m vrijdag 09.00-16.30 uur
zaterdag 9.00-13.00 uur.
Telefoonnummer: SYP ( Service Ynformaasje Punt ) 0900- 2100 215

Grofvuil
U kunt grofvuil gratis laten ophalen met de grofvuilroute. Dit moet u minimaal 1 werkdag van te voren melden via telefoonnummer 14 0517 of met dit e-formulier. U moet dan het afval om 07.30 uur op de inzameldag voor de woning aanbieden. Bij verhuizen is het mogelijk om een afspraak te maken voor het ophalen van grofvuil. Dit moet u een week van te voren aanvragen/melden via telefoonnummer 14 0517. Zie afvalkalender (link opent in nieuw venster)

Tip: als u nog goede spullen hebt maar toch kwijt wilt dan kunt u deze aanbieden bij de Kringloopwinkel Franeker, Zuidelijke Industrieweg 2A,
telefoonnummer (0517) 382 209.

Groente-, fruit- en tuinafval (gft)
Het gft-afval wordt 1 x per 14 dagen ingezameld in de oneven weken. U moet de container met gesloten deksel op de inzameldag om 7.30 uur aanbieden. Zie afvalkalender (link opent in nieuw venster)

Huishoudelijk afval: huishoudelijk afval is al het afval dat bij de normale huishouding ontstaat. Het kan worden gescheiden in de volgende componenten: gft, glas, papier, textiel, wit- en bruingoed, klein gevaarlijk afval. Daarnaast blijft een restcomponent over, namelijk het restafval. U moet dit restafval aanbieden in de grijze rolcontainer. Zie afvalkalender (link opent in nieuw venster)

Grof groenafval
In het voor- en najaar wordt een inzamelactie van grof groenafval gehouden. In april en november worden deze routes gereden. Lees de afvalkalender (link opent in nieuw venster) voor de exacte data. Ook kunt u uw groenafval ook wegbrengen naar 'de milieustraat'.

Gemeentelijke reinigingsdienst
Voor vragen en/of meldingen op het gebied van afval kunt u bellen op nummer 14 0517. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00-16.30 uur.

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel