Laden...

Zorg en welzijn

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Zorg en welzijn

‘Zorg en Welzijn’ is een veel gehoorde term, maar waar gaat dat eigenlijk over en wat hebt u daar als inwoner van Franekeradeel aan?

Zorg

Bij Zorg gaat het om uiteenlopende voorzieningen die beschikbaar zijn voor de inwoners van Franekeradeel. U moet hierbij denken aan voorzieningen waar u terecht kunt als u tijdelijk of blijvend ondersteuning nodig hebt zoals bij lichamelijke of geestelijke problemen. Maar het gaat net zo goed om voorzieningen die u kunnen helpen bij de aanpak van de opvoeding van uw zoon of dochter, bij algemene gezondheidsvragen, bij de aanpak van ernstige schuldenproblematiek, bij de aanpak van verslavingsproblemen, bij vragen over problematiek die samenhangt met het ouder worden, een steunpunt voor Mantelzorgers, enzovoort. Dit soort voorzieningen kunnen u helpen bij het dragen en soms verkleinen van de zorg die u hebt.

Welzijn

Net als het woordje Zorg is ook het begrip Welzijn heel breed. In dit verband gaat het echter om de voorzieningen die voor u als inwoner van Franekeradeel beschikbaar zijn en die u kunt bezoeken of inzetten voor de versterking van uw welzijn. Denkt u hierbij onder andere aan de aanwezigheid van culturele voorzieningen, aan voorzieningen waar u kunt sporten of uw hobby kunt uitoefenen, voorzieningen voor ontmoeting zoals ouderensozen, een vrijwilligerscentrale waar u niet alleen voor een vrijwilliger terechtkunt maar waar u zich ook als vrijwilliger kunt aanbieden. Hier gaat het dus om voorzieningen die er aan bijdragen dat u de gemeente Franekeradeel als een plezierige woongemeente ervaart, waar u zich ‘thuis’ voelt. 

Gemeentehuis: Harlingerweg 18, 8801 PA Franeker, Postbus 58, 8800 AB Franeker T: 14 0517, E: info@franekeradeel.nl

2017 © Gemeente Franekeradeel